Läsa mer
Smartare fabrikslyft

Flexibel hantering av tunga element

”Inget är omöjligt”
– lyder mottot för Dansk Boligstål.

I praktiken innebär detta att en köksbänk kan designas exakt enligt kundens önskemål eller att alla element i en fartygskabyss designas med specialmått och produceras och monteras av företagets egna medarbetare. 

Fokus på kvalitet

Produkternas höga grad av anpassning gör produktionsflödet varierat med olika utrymmes- och materialkrav. Det kräver ändringar och ställer krav på medarbetarna och de verktyg som används på fabriksgolvet – utan att göra avkall på kvaliteten. 
Lars Hoffmann Larsen är produktionschef och förklarar: 
- Den höga kvalitetsnivån innebär att råmaterialens vikt är en daglig utmaning för medarbetarna som hanterar brädor med 5–20 mm tjocklek som kan vara åtskilliga meter långa. Ett arbete som i princip skulle vara omöjligt utan de rätta verktygen.

Skräddarsydda lyftar

Företaget använder två vakuumlyftar från Smartlift. De stora plåtarna i rostfritt stål för kök hanteras av en specialanpassad vakuumlyft med förlängd travers för större greppbredd. 

Lyftarmen är förlängd för större räckvidd och oket är specialanpassat så att plåtarna kan vinklas horisontellt när de lyfts upp från stapeln för bearbetning i maskinerna. 

Läs hela historien i PDF-format nedan

Flexibel hantering av tunga element.
KundberättelseSmartlift erbjuder större effektivitet och en bättre arbetsmiljö i produktionen.
Lars Hoffmann Larsen

Lars Hoffmann Larsen
Produktionschef

Galleri

Fabriksintryck

Hämta PDF

Klicka här