Läsa mer
Säker och effektiv

Liten glasrobot som gör en enorm skillnad

Företaget JHS BYG ApS har ett kontrakt i en stor byggnad där det byggs 95 lägenheter vid sjösidan i Aalborg, Danmark. Projektet omfattar hela 489 fönster utspridda på 12 våningar. Snickaren Christian Thorhauge är en av de mest erfarna hantverkarna i teamet.

Christian använder en liten glasrobot inuti en av lägenheterna som nu färdigställs med fönster, golv, skiljeväggar och kök. Under byggets gång finns det inte mycket plats att manövrera i korridorer och rum och därför är det viktigt att lyften är kompakt och kan manövreras även i mycket begränsade utrymmen.

– Jag har använt roboten i nästan sex månader och den var enkel att använda redan från start, säger Christian medan han förbereder nästa fönster i lägenheten.

– Just nu arbetar jag ensam med att installera fönster som väger upp till 175 kg, medan de andra grabbarna är upptagna med andra uppgifter på det här våningsplanet. Jag slipper alla tunga lyft helt och hållet och kan installera upp till 16 fönster på en dag, medan vårt kontrakt stipulerar åtta fönster per dag, fortsätter Christian.

Minska risken för förseningar

Att använda en självgående glasrobot för fönsterinstallation från insidan eliminerar risken för förseningar orsakade av dåligt vänder och starka vindar. Att installera fönster på det konventionella sättet med en stor kranlastbil utanför byggnaden blir besvärligt redan vid en vindhastighet på fem meter per sekund.

Läs hela historien nedan.

Liten glasrobot som gör en enorm skillnad.

Projektfakta

Förbättrad effektivitet100%
Antal fönster489
Vikt per fönsterenhet175 kg
Antal våningar12
Galleri

Fönsterinstallation i höga byggnader

KundberättelseGlasrobotar erbjuder en bättre arbetsmiljö och större effektivitet
Jacob H. Sørensen

Jacob H. Sørensen
Ägare av JHS BYG ApS

Hämta PDF

Klicka här